Vind de beste kozijnen experts in Breukelen

Kom gemakkelijk en snel in contact met kunststof kozijnen monteurs uit Breukelen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Wat is je klus?

Kunststof kozijnen leveranciers Breukelen

Top 11 kunststof kozijnen leveranciers in Breukelen

Compleet overzicht van alle kunststof kozijnen leveranciers in Breukelen en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Breukelen zijn 11 kunststof kozijnen leveranciers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle kunststof kozijnen experts bij jou in de buurt. Iedere leverancier in deze gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Breukelen is een plaats in de provincie Utrecht en telt 10685 inwoners, bestaande uit 5197 mannen en 5488 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. In totaal heeft Breukelen 4727 huishoudens. Per 4727 huishoudens is er 1 kunststof kozijnen leverancier beschikbaar.

Kunststof kozijnen Breukelen nodig?

Een kunststof kozijnen leverancier is je van dienst bij het plaatsen van nieuwe kunststof deuren, kozijnen en schuifpuien, of het vervangen of repareren van bestaande kozijnen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Betaal niet teveel, vergelijk diverse offertes!

Overzicht van de top 11 kunststof kozijnen leveranciers in Breukelen en omgeving

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?


kunststof kozijnen Breukelen

Kunststof kozijnen Breukelen

Wist je dat kunststof kozijnen met houtstructuur bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout? Zo profiteer je van de voordelen van kunststof, maar heb je ook de warme en authentieke uitstraling van hout. Er zijn niet alleen structuurfolies met een houttint, ook effen kleuren zoals wit of antraciet behoren tot de mogelijkheden.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij leveranciers van kunststof kozijnen in Breukelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, gaan lang mee en zijn daarnaast milieuvriendelijk. Het materiaal is namelijk 100% recyclebaar. Lees verder om alles te weten te komen over het materiaal en de mogelijkheden. Bovendien vertellen we je meer over de gemiddelde prijzen en hoe je bespaart op de kosten.

Onze werkwijze: de voordelen

Je bespaart aanzienlijk wanneer je prijsoffertes van verschillende kozijnspecialisten uit de regio Breukelen vergelijkt. Doordat elke specialist zijn eigen tarieven hanteert, krijg je meer inzicht in de exacte prijzen en weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Vul daarom het offerteformulier in en profiteer van de voordelen!

Wat zijn de voordelen van onze werkwijze?

 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
 • Je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Het kiezen van een kozijnspecialist is zo heel eenvoudig.
 • De besparing op de totaalprijs loopt op tot wel 40% door offertes te vergelijken!

Waarom kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn zeer populair in Breukelen en met goede redenen. In tegenstelling tot hout vereist het materiaal namelijk weinig onderhoud. Je hoeft het niet te om de paar jaar te schilderen en ze gaan jarenlang mee. De reden dat men vaak kiest voor hout is vanwege de warme en authentieke uitstraling. Maar wist je dat kunststof ook verkrijgbaar is in een structuurfolie met een houtlook. Tegenwoordig zijn ramen met een houtlook niet te onderscheiden van echt hout.

De zijn de belangrijkste voordelen van kunststof:

 • Kunststof ramen hebben relatief lage prijzen.
 • Je hoeft er niet veel onderhoud aan te plegen.
 • De kozijnen zijn milieuvriendelijk, want het materiaal is recyclebaar.
 • De levensduur van het materiaal is zeer lang, gemiddeld 50 jaar.

Kunststof kozijnen in Breukelen?

Lange levensduur, milieuvriendelijk en onderhoudsvrij! Vergelijk & bespaar.
Gratis offertes vergelijken

Soorten kunststof kozijnen

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat kopen, heb je de keuze uit allerlei soorten ramen. Een vast raam is het meest eenvoudig en daarom ook het goedkoopste. Meer gebruiksmogelijkheden heb je met een valraam of een draaikiepraam. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten ramen voor je woning in Breukelen. Naast raamkozijnen is het ook mogelijk om kunststof deurkozijnen te plaatsen.

Vast kozijn

Een vast kozijn heeft geen draaiende gedeeltes. Deze kan dus niet geopend worden. Vaste kozijnen worden vaak gebruikt in de gevel aan de voorzijde van woningen in Breukelen. Omdat je dit raamtype niet kan openen voor ventilatie, is het verstandig om ventilatieroosters aan te brengen. De kosten voor een vast raam van een meter bij een meter is gemiddeld €155,- tot €165,-.

Valraam

Een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd. Dit raamtype valt naar binnen open en is zeer geschikt voor het ventileren van ruimtes. Specialisten plaatsen dit type kozijn vaak in badkamers en toiletten. Er is speciaal hang- en sluitwerk voor valramen, bijvoorbeeld een valijzer. Dit beslag voorkomt dat het raam te ver naar binnen kiept met een harde rukwind. Gemiddeld moet je denken aan een prijs tussen de €100,- tot €160,- voor een raam van 50 bij 30 centimeter.

kunststof raamkozijn Breukelen

Draaikiepraam

Draaikiepramen bieden je het meeste gebruiksgemak. Deze ramen open je namelijk op twee manieren, want het raam draait om twee assen. De verschillende standen wissel je met de raamkruk. Om je woning in Breukelen te ventileren kiep je het raam een stukje open. Wil je het raam helemaal openen? Dan draai je de raamkruk helemaal om en draai je het raam open. De gemiddelde prijs voor een draaikiepraam van 60 bij 60 centimeter is €165,- tot €220,-.

Deurkozijn of raamkozijn?

Ook een keurkozijn wordt van kunststof gemaakt, zowel een deurkozijn voor een binnendeur als een buitendeur. Voor buitendeuren worden er andere eisen gesteld aan veiligheid en isolatie. Buitendeuren van dit materiaal zijn zeer veilig door het gebruik van speciale sloten, lashoekverstevigingen en hangnaadbeveiliging. Ga je de raamkozijnen van je woning renoveren met kunststof? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor nieuwe deurkozijnen. Dan past alles mooi bij elkaar.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Het plaatsen van een vast raam is het goedkoopste. Gemiddeld is de investering voor een raamkozijn van 60 x 60 centimeter €95,- tot € 100,-. Dit is inclusief btw en HR++. Een opendraaiend raam bied je meer mogelijkheden, daarom zijn de kosten iets hoger. Een raam met dezelfde afmetingen kost €165,- tot €220,-. Met HR++-beglazing bespaar je op de energiekosten. Zo verdien je de investering binnen een aantal jaar weer terug.

De kosten voor deurkozijnen van kunststof zijn gemiddeld €800,- tot €1.000,-. Deze prijs is afhankelijk van de grootte, of het binnendeur of buitendeur is, het deurbeslag en de structuurfolie. In de prijstabel vind je nog meer gemiddelde prijzen voor verschillende raamtypes.

Meer over kunststof kozijnen prijzen? Je leest het op deze pagina!

Kunststof kozijnen prijzen

Type raam + afmeting in cm Prijs incl. btw en HR++ glas, excl. montage*
Vast raam  
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot € 100,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen. De kosten zijn inclusief btw en HR++glas, maar exclusief montage. Voor exacte prijzen vraag je gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijzen voor je nieuwe raam worden beïnvloed door een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de afmetingen van het raam, de beglazing en de prijzen van het raamtype.

Een vast raam heeft geen draaiende gedeeltes. Hierdoor is het raam gemakkelijker te plaatsen en is er minder hang- en sluitwerk nodig. De kosten zijn daardoor lager.

Over het algemeen geldt dat hoe groter het kozijn of deurkozijn is, hoe hoger de prijs is. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de montage en eventuele extra opties.

Monteur inschakelen voor het plaatsen van kunststof kozijnen?

Gratis offertes vergelijken!

Montage

De prijzen in de prijstabel zijn inclusief btw, maar zonder de montagekosten voor het vervangen en plaatsen. Het monteren van een vast kozijn is het eenvoudigste, een raam met draaiende delen is iets ingewikkelder. Daarom liggen de prijzen iets hoger.

De methode voor het vervangen en monteren is afhankelijk van het raamtype en of er wel of geen stelkozijn aanwezig is. Houd er rekening mee dat de kosten voor het monteren nog over de prijs voor het nieuwe kozijn en het glas heen komt.

Soorten beglazing

Je hebt de keuze uit het plaatsen van verschillende glassoorten. Enkele glasplaten worden tegenwoordig niet meer geplaatst. Enkele glasplaten isoleren namelijk slecht en je hebt daarnaast last van tocht en condensatie aan de binnenzijde. Kies daarom minstens voor het plaatsen van dubbel glas of isolatieglas zoals hoogrendementsglas voor het beste rendement.

Wat is het beste isolatieglas?

HR+++ isoleert het beste, maar heeft een zeer hoge prijs. Je bespaart op de energiekosten met isolatieglas, maar het duurt erg lang voor je de investering van HR+++ hebt terugverdiend. Daarom kiest men meestal voor HR++. Dit glastype heeft namelijk een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Extra opties

Er zijn nog diverse extra opties mogelijk en deze beïnvloeden de prijs. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in effen kleuren, bijvoorbeeld wit of modern antraciet, maar ook met structuurfolies. Met een folie met houtstructuur lijken de kozijnen gemaakt te zijn van echt hout. Structuurfolies zijn vaak duurder dan effen kleuren. Andere extra opties zijn horren en ventilatieroosters.

Tot slot beïnvloedt het benodigde raam- en deurbeslag de prijs. Voor buitendeuren heb je bijvoorbeeld veiligheidsbeslag nodig en voor een draaikiepraam een speciaal mechanisme waardoor het raam op twee manieren kan openen.

raamkozijn monteren Breukelen

Kunststof kozijnen plaatsen Breukelen

Voor het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen gebruikt een raamspecialist uit Breukelen gereedschap zoals een reciprozaag, hamer en een beitel.

De montage is afhankelijk of er een stelkozijn aanwezig is, dit maakt het afstellen van de kozijnen vaak iets gemakkelijker.

De vakman plaatst eerst het kozijn zonder de draaiende delen, raamlatten en het glas in de negge. Hij zorgt dat alles waterpas staat en dat alle naden en kieren afgesloten zijn. Om te voorkomen dat het raam doorzakt, plaatst hij ook nog vulplaatjes als steun. Daarna zet hij de raamlatten en draaiende delen in het raam en de beglazing.

Wil je je oude kozijnen laten vervangen?

Een goede keuze!

Kunststof kozijnen isoleren uitstekend en zijn onderhoudsarm! Een specialist demonteert dan voor het vervangen eerst het oude kozijn. Dit doet hij door het glas te verwijderen en de raamlatten door te zagen. Hij zorgt ervoor dat de muur niet beschadigt raakt tijdens het vervangen.

Kunststof kozijnen laten plaatsen?

Schakel een monteur uit Breukelen in door offertes aan te vragen.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Afstellen van kunststof kozijnen

Na het plaatsen van een kunststof kozijn is het tijd om de kozijnen af te stellen. De afstelling is zeer belangrijk voor het gebruik. Een opendraaiend raam kan bijvoorbeeld door een verkeerde afstelling niet goed geopend worden. De vakman stelt het raam in door de scharnieren in de juiste stand te draaien.

De scharnieren werken nog beter wanneer je ze insmeert met een smeermiddel. Gebruik een vetvrij middel, want vet trekt stof en vuil aan.

De afwerking

Naast het monteren en afstellen van een raamkozijn is het ook belangrijk dat alles netjes wordt afgewerkt. Eventuele naden en kieren vult de specialist uit Breukelen bijvoorbeeld met pur-schuim of ander isolerend materiaal. Anders behaal je een minder hoog rendement en bestaat er een kans op lekkages of andere vochtproblemen.

De voordelen van kunststof kozijnen

In onderstaande video vertelt een expert over de voordelen van kunststof kozijnen.

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen isoleren uitstekend. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met massief hout. De isolatiewaarde wordt aangegeven met de U-waarde. Hierbij geldt: hoe lager de waarde , hoe beter het materiaal isoleert. De U-waarde van een kunststof raamkozijn ligt tussen de 1,8 en de 1,4.

De kozijnen bestaan meestal uit drie dichtingen. De eerste dichting, de buitendichting, houdt stof, kou en vocht tegen. De tweede dichting zit in het midden en stopt binnendringend water en de wind. Tot slot dempt de binnendichting geluid.

De isolatiewaarde van het raam is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het materiaal van het kozijn, maar ook van de beglazing. Kies daarom voor hoogrendementsglas!

kunststof raamkozijnen Breukelen

Waar op letten bij het kopen van kunststof kozijnen?

Wil je nieuwe kunststof kozijnen kopen voor je nieuwbouw- of bestaande woning en weet je niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een aantal handige tips voor je! Let bijvoorbeeld op de keurmerken van de kozijnen, welke isolatiewaarde je nodig hebt en welk raamtype je wilt laten plaatsen.

Let op de volgende punten bij het aanschaffen van kozijnen van kunststof:

 • Bepaal van tevoren of een opendraaiend raam naar links of naar rechts moet opendraaien.
 • Bekijk of de kozijnen en het hang- en sluitwerk keurmerken hebben.
 • Kies de juiste beglazing voor uw ramen of deuren.

Onderhoud kunststof raamkozijn

Eén van de grootste voordelen van kunststof is dat je er weinig onderhoud aan hoeft te plegen. De kozijnen zijn bijvoorbeeld kleurvast en het is niet nodig om ze om de paar jaar te voorzien van een nieuwe verflaag. Af en toe schoonmaken met een zachte doek is al voldoende. Maak het raambeslag schoon van vet, vuil en stof. Smeer de scharnieren ook één keer per jaar in met een vetvrij smeermiddel. Met juist onderhoud verleng je de levensduur van de kozijnen. Bovendien ziet het er netjes en verzorgd uit.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Voor het schoonmaken van kunststof kozijnen is een zachte doek en een sopje genoeg. Gebruik geen schuursponsje of een schoonmaakmiddel met een schurende werking. Hierdoor krijg je namelijk allemaal kleine krasjes op het materiaal. Deze krasjes zijn lastig te herstellen.

Zit er vuil op de kozijnen dat je er niet af krijgt met een zachte doek? Gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel voor kunststof. Probeer het middel eerst uit op een klein stukje, zodat je zeker weet dat het materiaal niet aangetast wordt.

kunststof kozijnen prijzen Breukelen

Herstellen van kunststof kozijnen

Het herstellen van kunststof kozijnen is niet eenvoudig en vereist vakkennis en ervaring. Voorbeelden van beschadigingen zijn blaasvorming, een scheur in het kunststof of de structuurfolie en krassen en deuken. Ook verkleuringen komen soms voor. Elk soort beschadiging vraagt om een andere reparatie.

De vakman hanteert de volgende reparatiemethodes:

 • Spotrepair: voor kleine beschadigingen tot een grootte van maximaal 5 centimeter. De vakman brengt een speciale pvc-hars of een kunsthars aan. De kleur van het reparatiemateriaal komt overeen met de kleur van het kozijn. Het gehele kozijn of deurkozijn wordt na de spotrepair afgelakt, om de schade weg te werken.
 • Saneren: geschikt voor grotere beschadigingen, zoals een lange scheur of vergeling. De vakman verwijdert de folie en brengt een nieuwe folie aan. Voor het verwijderen van de folie gebruikt een specialist een speciale lasser. Alle naden worden netjes weggewerkt met een lakstift.

Keurmerken bij kunststof kozijnen

Er zijn een aantal keurmerken voor raamkozijnen van kunststof. Eén van deze keurmerken is het KOMO-keurmerk. Deze wordt gegeven aan producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Op de website van KOMO lees je hier meer over.

Een ander keurmerk is het VKG-keurmerk. Het VKG controleert op kwaliteit, montage en garantie. Een bedrijf met het VKG-certificaat beschikt over gediplomeerde monteurs. Kijk op vkgkeurmerk.nl voor meer informatie.

Voor hang- en sluitwerk is het verstandig om te kijken naar het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit certificaat wordt gegeven aan producten die voldoen aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid. Meer hierover leest u op politiekeurmerk.nl.

Belangrijke merken van kunststof kozijnen

Wanneer je nieuwe goedkope kozijnen gaat kopen voor een nieuwbouw- of bestaande woning, moet je een keuze maken uit vele merken. De bekendste merken van kunststof kozijnen zijn onder andere Belisol, Deceuninck en Profine Nederland. Ook Schüco, Finstral en Veka zijn grote merken van kozijnen. Een kozijnspecialist geeft je graag deskundig advies over de merken voor jouw woning in Breukelen.

Benieuwd naar de kosten van kunststof kozijnen?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met diverse monteurs!
Vergelijk nu gratis offertes

Is er subsidie mogelijk?

De regelgeving met betrekking tot subsidie is geregeld aan verandering onderhevig. Kijk voor de meest recente subsidieregeling op de website van het rvo.nl.

Is er dan helemaal geen subsidie op kunststof kozijnen voor particulieren meer?

Jawel! Soms zijn er nog lokale of regionale subsidies mogelijk. Dit controleer je eenvoudig via de website energiesubsidiewijzer.nl. Je krijgt dan een lijst van beschikbare subsidies of andere aantrekkelijke regelingen, zoals een Energiebespaarlening. Bovendien bespaar je op de arbeidskosten voor het plaatsen van isolerende beglazing, want hiervoor geldt het verlaagde btw-tarief van 9%. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over het btw-tarief.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van kunststof kozijnen in nieuwbouw of een bestaande woning vereist vakkennis en ervaring. De vakmannen uit Breukelen gebruiken speciaal gereedschap, zoals een reciprozaag om oude kozijnen te verwijderen, en weten precies hoe ze het kozijn op de juiste manier afstellen. Alleen met de juiste plaatsing profiteer je van het hoogste rendement en gebruiksgemak.

Voordelen van het inschakelen van een kozijnen monteur in Breukelen

 • Je hoeft zelf geen gereedschap of ander materiaal zoals veiligheidshandschoenen te kopen.
 • Het monteren, de afstelling en afwerking van de kozijnen gaat sneller door de ervaring en kennis van de kunststof kozijnen specialist uit Breukelen.
 • Je weet zeker dat de raamkozijnen op de juiste manier geplaatst zijn en profiteert van het hoogst mogelijke rendement.

kunststof kozijnen monteren Breukelen

Goedkope kunststof kozijnen aanschaffen? Vergelijk offertes!

Wil je je oude kozijnen laten vervangen door kunststof? Dat is een goede keuze! De goedkope raamkozijnen vereisen weinig onderhoud, je hebt de keuze uit allerlei kleuren en designs en ze gaan zeer lang mee. Gemiddeld wel 50 jaar. Daarnaast isoleert het materiaal uitstekend, zeker in combinatie met hoogrendementsglas. Je verdient de investering voor nieuwe ramen terug door de besparing op de energiekosten. Kunststof is ook geschikt voor een deurkozijn, zowel voor een binnen- als een buitendeur.

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste raamspecialist uit Breukelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gratis kunststof kozijnen offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag