Vind de beste kozijnen experts in Sliedrecht

Kom gemakkelijk en snel in contact met kunststof kozijnen monteurs uit Sliedrecht en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Wat is je klus?

Kunststof kozijnen leveranciers Sliedrecht

Top 13 kunststof kozijnen leveranciers in Sliedrecht

Compleet overzicht van alle kunststof kozijnen leveranciers in Sliedrecht en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Sliedrecht zijn 13 kunststof kozijnen leveranciers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle kunststof kozijnen experts bij jou in de buurt. Iedere leverancier in deze gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Sliedrecht is een plaats in de provincie Zuid-Holland en telt 24979 inwoners, bestaande uit 12238 mannen en 12741 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 45 jaar. In totaal heeft Sliedrecht 10292 huishoudens. Per 3431 huishoudens is er 1 kunststof kozijnen leverancier beschikbaar.

Kunststof kozijnen Sliedrecht nodig?

Een kunststof kozijnen leverancier is je van dienst bij het plaatsen van nieuwe kunststof deuren, kozijnen en schuifpuien, of het vervangen of repareren van bestaande kozijnen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Betaal niet teveel, vergelijk diverse offertes!

Overzicht van de top 13 kunststof kozijnen leveranciers in Sliedrecht en omgeving

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

kunststof kozijnen Sliedrecht

Kunststof kozijnen Sliedrecht: alle informatie!

Overweeg je om nieuwe kunststof kozijnen in Sliedrecht te laten plaatsen? Zeker een slimme keuze! Kunststof kozijnen vragen weinig onderhoud, bieden uitstekende isolatie en zijn beschikbaar in diverse kleuren en ontwerpen.

Wist je dat je in 2024 subsidie kunt krijgen voor kunststof kozijnen in combinatie met isolerend glas? Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren!

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het vervangen en plaatsen van kunststof kozijnen, inclusief kosten en handige tips!

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

 • Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud. Je hoeft ze niet om de zoveel jaar te schilderen, want ze zijn kleurvast. Af en toe even schoonmaken is al voldoende.
 • De kozijnen zijn isolerend, zeker als je ook nog kiest voor isolerend glas. Kies voor hoogrendementsglas voor een goede thermische isolatie.
 • Een kunststof kozijn is verkrijgbaar in allerlei kleuren (ook RAL) en designs. Zo is er ook een houtlook, deze is bijna niet te onderscheiden van echt hout.
 • Kunststof is milieuvriendelijk en duurzaam, want de kozijnen hebben gaan lang mee zonder veel onderhoud en kunnen recycled worden.

Kosten kunststof kozijnen: samenvatting

 • In 2024 ligt de gemiddelde prijs tussen €1.500,- en €4.000,- per vierkante meter, inclusief isolerende beglazing en montage.
 • De kosten worden bepaald door het type en profiel van het kozijn, het ontwerp, de glassoort, de montage en eventuele extra opties.
 • Door gebruik te maken van een subsidie kun je aanzienlijk besparen op de kosten. Het is echter een vereiste dat je kiest voor HR++- of triple glas.

Kosten kunststof kozijn Sliedrecht

De kosten voor kunststof kozijnen in Sliedrecht liggen gemiddeld tussen de €1.500,- en €4.000,- per vierkante meter, inclusief isolatieglas (HR++) en montage.

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs, waaronder het type raam dat je kiest, de glassoort en de montage. Zo zijn bijvoorbeeld vaste ramen doorgaans voordeliger dan draaikiepramen.Hieronder vind je een overzicht van gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen. Blijf lezen om meer te ontdekken over de factoren die invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs.

Wat kosten kunststof kozijnen in 2024?

Soort kozijn Kosten*
Vast raam
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Draai- kiepraam
60 x 60 cm €160,- tot €220,-
100 x 100 cm €230,- tot €250,-
120 x 180 cm €360,- tot €380,-
Valraam
50cm x 40cm Vanaf €100,-
100cm x 80cm Vanaf €200,-
150cm x 120cm Vanaf €325,-
Deuren
Deur (190 x 70 cm) €800,- tot €900,-
Schuifpui (200 x 100 cm) €800,- tot €1000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen. De kosten zijn inclusief btw en HR++glas, maar exclusief montage.

Btw-tarieven voor kunststof kozijnen verschillen: 21% btw wordt toegepast op de kozijnen zelf, terwijl het lagere tarief van 9% van toepassing is op de arbeidskosten. Deze regeling geldt alleen voor woningen ouder dan 2 jaar. In het geval van nieuwbouw geldt helaas het hoge tarief voor zowel materiaal als arbeid.

Kunststof kozijnen laten vervangen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!
Vergelijk nu gratis offertes

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kosten van je nieuwe raam worden beïnvloed door diverse factoren, waaronder de afmetingen van het raam, het type beglazing en de prijzen voor het specifieke raamtype.

Hieronder vind je meer informatie over de elementen die de uiteindelijke prijs bepalen.

Kosten kozijnen plaatsen

De installatiekosten van een kunststof kozijn zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen type raam. Het monteren van een vast raam is eenvoudiger en sneller dan het plaatsen van een draaikiepraam, waardoor de kosten lager uitvallen voor het eerste type raam.

Doorgaans worden vaste montagekosten in rekening gebracht voor het gehele project.

Let op dat het vervangen van kozijnen vaak duurder kan zijn, aangezien dit meer tijd in beslag neemt en er mogelijk extra kosten worden berekend, zoals afvoerkosten. Hier vind je meer informatie over de bijkomende kosten bij vervanging.

Prijzen per glassoort

Een andere factor die aanzienlijk bijdraagt aan de totaalprijs is het gekozen type glas. Wij adviseren minimaal te kiezen voor HR++-glas, wat ongeveer €80,- per vierkante meter kost. Met hoogwaardig isolerend glas voorkom je warmteverlies, behoud je een comfortabel warme woning en bespaar je op energiekosten.

In de tabel vind je meer gemiddelde prijzen per glassoort.

Type glas Prijs per m²*
Dubbel glas €65,-
HR-glas €70,-
HR+ glas €75,-
HR++ glas €80,-
HR+++ glas €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Voor het verkrijgen van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing dien je te kiezen voor HR++- of triple glas.

Subsidie om te besparen

In 2024 is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) opnieuw beschikbaar. Deze subsidie is van toepassing op kunststof kozijnen in combinatie met HR++- of HR+++-glas. Om aanspraak te maken op de subsidie dien je de kozijnen door een vakman te laten plaatsen.

Hoe hoog is de subsidie?

De hoogte van de subsidie hangt af van de hoeveelheid energiebesparende maatregelen die je neemt en het type glas dat je kiest. Bij het implementeren van twee of meer energiebesparende maatregelen, zoals kunststof kozijnen in combinatie met een warmtepomp of woningisolatie, ontvang je een hoger bedrag aan subsidie.

kunststof kozijnen Sliedrecht

Kunststof kozijnen vervangen Sliedrecht

Kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur, gemiddeld tussen de 50 en 75 jaar. In vergelijking gaat hout 20 tot 80 jaar mee, maar het vereist wel onderhoud voor een langere levensduur. Na verloop van tijd kan het nodig zijn om kozijnen te vervangen.

Niet alleen veroudering is een reden om kozijnen te vervangen. Vaak wordt er voor kunststof gekozen vanwege de uitstekende isolatie, esthetische uitstraling en het geringe onderhoud dat dit materiaal vereist.

Wanneer moet je kunststof kozijnen in Sliedrecht laten vervangen?

 • Bij het verouderen van oude kunststof- of houten kozijnen zijn nieuwe kozijnen een betere keuze. Ze bieden verbeterde isolatie, verhoogde inbraakveiligheid en vergen minder onderhoud.
 • Wanneer je nieuw glas wilt laten plaatsen, overweeg dan ook meteen de kozijnen te vervangen voor optimale isolatie en een langere levensduur.
 • Nieuwe kozijnen verbeteren de uitstraling van je woning, bovendien kun je kiezen uit allerlei stijlen en kleuren.

Extra kosten bij vervangen

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Huur steiger €50,- tot €150,- per dag
Huur kraan €300,- tot €600,- per dag
Afvalcontainer €400,- tot €550,-
Afvoer oude kozijnen Verschillend per gemeente

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Hoe lang duurt kunststof kozijnen vervangen?

Aantal kozijnen Aantal dagen*
1 kozijn 1 dag
2 tot 3 kozijnen 1 tot 2 dagen
Gehele bouwlaag 2 tot 5 dagen
Gehele woning 1 week

*Belangrijk: de uiteindelijke tijd is afhankelijk van verschillende factoren.

De voordelen van kunststof kozijnen

In onderstaande video vertelt een expert over de voordelen van kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen kopen? Handige tips!

Kunststof kozijnen in Sliedrecht bieden veel voordelen! Wil je ook nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan hebben we nog een paar tips voor je voor het kopen en kiezen van kozijnen.

1. Kies voor een bekend merk

Wanneer je besluit kunststof kozijnen aan te schaffen, heb je de keuze uit een breed scala aan merken.

Bekende merken van kunststof kozijnen:

 • Schüco
 • Veka
 • Gayko
 • Finstral
 • Weru
 • Deceuninck
 • Knipping
 • Creon

2. Kijk naar keurmerken

Voor kunststof kozijnen zijn er diverse keurmerken beschikbaar, waaronder het VKG-keurmerk, KOMO-keurmerk, Stichting Kwaliteit Gevelbouw, en het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze keurmerken geven aan dat het product of de dienst voldoet aan specifieke kwaliteitsnormen en andere gestelde regels.

3. Welke stijl? Van houtlook tot RAL-kleuren!

Kunststof kozijnen bieden diverse mogelijkheden, waaronder varianten met een houtlook. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen, stijlen en kleuren, inclusief de mogelijkheid om te kiezen voor RAL-kleuren. Hierdoor kun je met kunststof kozijnen de gewenste uitstraling realiseren, inclusief een houtachtige look.

4. Welk raam heb je nodig?

Bij het installeren van nieuwe kozijnen kun je kiezen uit verschillende soorten ramen. Een van de meest populaire opties is het draaikiepraam. Dit type raam biedt de flexibiliteit om op twee manieren geopend te worden: volledig open of kiepen voor ventilatie.

Je kunt ook een openslaand raam of draaikiepraam combineren met een vast raam. Het voordeel van een vast raam is dat het veel natuurlijk licht binnenlaat en vaak kosteneffectiever is om te installeren. Een valraam wordt vaak in toiletten of badkamers geplaatst.

Type raam Omschrijving Voordelen
Vast raam Een raam dat niet geopend kan worden. Veel lichtinval en goedkoop.
Draaikiepraam Dit kozijn kan op twee manieren geopend worden: openslaan en kiepen. Veel mogelijkheden.
Valraam Een kozijn dat naar binnen kan klappen. Ideaal voor kleine ruimtes en inbraakveilig.
Openslaand raam Een kozijn dat naar binnen of buiten opent. Maximale ventilatie.
Deurkozijn Frame voor een deur.

5. Lees de offerte goed door

Het is aan te bevelen om offertes van verschillende kozijnspecialisten te vergelijken voordat je nieuwe kunststof kozijnen aanschaft. Door deze vergelijking krijg je een beter inzicht in de prijzen en mogelijkheden, en heb je zelfs de kans om te besparen op de kosten.

Waar moet ik opletten?

 • Kosten: welke kosten zijn opgenomen, is er btw inbegrepen en wat zijn de arbeidskosten?
 • Datum: wanneer starten de werkzaamheden en wat is de verwachte duur van het project?
 • Materialen: welk merk kozijnen worden geïnstalleerd, welk glas wordt gebruikt, en zijn er hulpmiddelen zoals steigers nodig?
 • Garantie: ontvang je garantie op zowel het materiaal als de montage, en zo ja, welke voorwaarden zijn van toepassing? Hoe lang geldt de garantie?
 • Algemene voorwaarden: lees de voorwaarden door.

kunststof kozijn Sliedrecht

Kunststof kozijnen Sliedrecht? Bespaar op de kosten!

Wil je nieuwe kunststof kozijnen in Sliedrecht laten plaatsen? Een verstandige keuze! Hier is een nuttige tip: vergelijk gratis offertes! Door offertes te vergelijken, kun je kosten besparen. Bovendien verdien je je investering terug door de energiebesparing dankzij goed geïsoleerde kozijnen.

Vraag gratis offertes aan bij kozijnspecialisten in jouw regio. Deze offerteservice is kosteloos en geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt over kunststof kozijnen. Hieronder geven we je antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


Voordat je de kozijnen laat plaatsen, is het raadzaam om te controleren of je in aanmerking komt voor de subsidie en of je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Je kunt ook een subsidieberekening maken om te zien hoeveel subsidie je kunt krijgen. Nadat de kozijnen zijn geplaatst, kun je de subsidie aanvragen via rvo.nl.
Het beste is om te opteren voor hoogrendementsglas, bij voorkeur HR++. Triple glas biedt de hoogste isolatiewaarde, maar houd er rekening mee dat hiervoor bredere kozijnen nodig zijn.

Kunststof kozijnen hebben enkele nadelen, waaronder het feit dat reparaties bij krassen of beschadigingen niet altijd mogelijk zijn. Bovendien is het niet eenvoudig om de kleur te veranderen, in tegenstelling tot houten kozijnen die geschilderd kunnen worden. Een ander nadeel is dat je geen gaten kunt boren voor raambekleding.
Een belangrijk voordeel van kunststof kozijnen is het minimale onderhoud dat ze vereisen. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven ze niet om de paar jaar geschilderd te worden of gecontroleerd te worden op rot. Regelmatig schoonmaken met een milde reiniger en een zachte doek is meestal voldoende.