Kunststof kozijnen met houtlook plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Kunststof kozijnen houtlook

Kunststof kozijnen met houtlook bieden het beste van twee werelden: de grote voordelen van kunststof met de prachtige uitstraling van hout! In het kozijn zijn de originele houtnerven nagebootst, waardoor het bijna niet meer van echt hout te onderscheiden is. Benieuwd wat dit ongeveer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet je zeker dat je zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes in je mailbox ontvangt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Je vindt op deze pagina meer informatie over kunststof kozijnen met een houtlook. Je leest over de voordelen en krijgt meer informatie over de HVL-verbindingen van kunststof kozijnen.

Kunststof kozijn met houtlook: wat is dat?

Veel mensen met een klassieke woning vinden het zonde om kunststof kozijnen te plaatsen. Ze vinden dat de moderne uitstraling niet goed past bij hun huis. Maar als je geen zin hebt in onderhoud, dan is kunststof wél de beste keuze.

Gelukkig kun je nu kiezen voor een kunststof kozijn met houtlook!

In het kunststof zijn de originele houtnerven volledig nagebootst. Dit zorgt voor een prachtige, authentieke uitstraling. Natuurlijk heb je nog steeds de keuze uit heel veel verschillende kleuren, maar hoef jij je geen zorgen meer maken dat de kleur na verloop van tijd vervaagt en dat je de kozijnen opnieuw moet schilderen.

Wat kosten kunststof kozijnen met houtlook?

De prijzen van kunststof kozijnen met een houtnerf zijn niet veel hoger dan de kosten van standaard kunststof kozijnen. Hoewel de prijzen per leverancier verschillen, liggen de kosten voor een vast raam van 1 m² rond de €155,- tot €165,-.

De prijzen liggen iets hoger als je kiest voor een raam dat open kan. Een draai-kiepraam van 1 m² kost ongeveer €235,- tot €250,-. Voor een valraam van 100 x 80 centimeter betaal je gemiddeld €200,- tot €235,-. Bij deze prijzen gaan we uit van HR++ beglazing. Kies je voor een andere glassoort dan heeft dat ook invloed op de prijs.

Meer weten over kunststof kozijnen prijzen? Lees hier meer! Check ook direct of je een subsidie voor kunststof kozijnen kunt aanvragen, zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen met houtnerf?

Kunststof kozijnen met houtlook slaan natuurlijk twee vliegen in één klap: je hebt de voordelen van kunststof, zoals weinig onderhoud, een hoge inbraakveiligheid en een goede isolatie terwijl je de uitstraling van hout realiseert.

Maar er zijn nog meer voordelen!

Zo is het nauwelijks duurder dan standaard kunststof kozijnen, maar zorgt het wel voor een grotere waardevermeerdering. Daar komt nog bij dat ze langer hun mooie uitstraling blijven behouden, omdat vuil minder makkelijk aan het oppervlak hecht.

De grootste voordelen op een rij:

  • Een warme en authentieke uitstraling die past bij klassieke huizen.
  • Zorgt voor een hogere waardevermeerdering van je huis.
  • Door de nerven hecht vervuiling zich minder snel aan het oppervlak.

kunststof kozijnen houtlook

Kunststof kozijnen met houtstructuur: de mogelijkheden!

Kies je voor een houtstructuur dan zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een folie, waarbij de houtnerf zichtbaar is, maar niet voelbaar. Dit is de meest goedkope optie, maar het zorgt wel voor een minder authentieke uitstraling. De meeste mensen gaan daarom voor een kunststof waarbij de nerf wel voelbaar is.

Hieronder lees je meer over de drie belangrijke factoren die ervoor zorgen dat jouw nieuwe kunststof kozijn net echt hout lijkt: de houtnerf, de HVL-verbinding en de diepteprofilering.

Houtnerf

De houtnerf geeft het kozijn een echte natuurlijke uitstraling. Het ziet er mooier uit en zorgt ervoor dat vervuiling minder makkelijk aan het oppervlak hecht. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit nerf.

Hoe herken ik deze?

Je moet in ieder geval geen bepaalde volgorde in de houtnerven kunnen ontdekken. Daarnaast moet de groefdiepte variëren en het is belangrijk dat het er zo echt mogelijk uitziet. Vraag een kunststof kozijnspecialist daarom om voorbeelden.

HVL-verbindingen

Een tweede factor die bijdraagt aan de authentieke uitstraling, zijn de HVL-verbindingen. Dit staat voor houtverbindingslook. Tot voor kort waren deze niet mogelijk en hadden kunststof kozijnen altijd een standaard verbinding. Hierbij zijn de horizontale en verticale profielen schuin op elkaar gemonteerd. Dat terwijl een houten kozijn altijd recht op elkaar staat. Op die manier zijn kunststof kozijnen met houtlook dus alsnog te onderscheiden van echt hout.

Tegenwoordig kun je dus kiezen voor HVL-verbindingen: dit maakt het verschil tussen échte houten kozijnen nog een stukje kleiner. Voor fabrikanten is de standaard methode gemakkelijker te produceren, waardoor deze goedkoper in aanschaf is. Heb je een beperkt budget dan is een standaard aansluiting zeker het overwegen waard, maar als je een echte houtlook wilt creëren, kies dan voor een HVL-verbinding.

Diepte profilering

Ook de diepte profilering is van belang en draagt bij aan het authentieke uiterlijk. Hierbij is belangrijk dat er wordt afgewisseld in de profilering en dat er geen vaste vorm of patroon zichtbaar is. Deze profilering geeft het kozijn ook een bepaalde schittering in de zon, wat er prachtig uitziet. Bovendien draagt ook dit bij aan het authentieke uiterlijk.

Kunststof kozijnen met houtnerf laten plaatsen?

Vind snel een vakman met ervaring in jouw regio en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Kunststof vs. hout: welke moet ik kiezen?

Heb jij een klassiekere woning en twijfel je tussen kunststof kozijnen of hout? Veel mensen zijn bang dat het authentieke uiterlijk verpest wordt met de ‘moderne uitstraling’ van kunststof. Maar met kunststof kozijnen met houtlook hoef je daar niet bang voor te zijn. Als je kiest voor een goede kwaliteit houtlook dan is het niet van echt te onderscheiden, maar profiteer je wel van de voordelen van kunststof.

Waarom toch kiezen voor een kunststof kozijn?

Kunststof is onderhoudsvriendelijk. Het enige onderhoud dat je hoeft uit te voeren is een schoonmaakbeurt eens per jaar. Dat is veel minder dan het onderhoud dat een houten raamkozijn vraagt: dit moet je elke 7 jaar opnieuw schilderen en regelmatig controleren op beschadigingen.

Zelfs zonder onderhoud is de levensduur van het kozijn met een houtnerfstructuur uitstekend: gemiddeld gaat een kozijn 50 tot 75 jaar lang mee. Twijfel je nog? Vraag dan persoonlijk advies en kijk eens naar voorbeelden van een kozijnspecialist.

kunststof kozijenen houtook montage

Kunststof kozijnen met houtnerf plaatsen? Vraag gratis offertes aan!

Wil jij profiteren van de voordelen van kunststof en de uitstraling van hout? Kies dan voor kunststof kozijnen met houtlook. Dit ziet er prachtig uit en heeft een lange levensduur. En niet te vergeten: het vereist maar heel weinig onderhoud! Benieuwd wat het kost om je kozijnen te vervangen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 specialisten bij jou in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten. En je hoeft je geen zorgen te maken, deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken