Besparen op kunststof kozijnen prijzen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Kunststof kozijnen prijzen

Wil je kunststof kozijnen en ben je benieuwd naar de prijzen? De prijzen van kunststof kozijnen verschillen per situatie en zijn afhankelijk van onder meer het type kozijn, de beglazing en de afmetingen. Wil je graag een precieze prijsindicatie ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende kozijnexperts bij jou in de buurt. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kunststof kozijnen kosten!

Benieuwd wat het kost om je kozijnen te vervangen? Op deze pagina krijg je antwoord op de vraag ‘Wat kosten kunststof kozijnen?’ en krijg je een duidelijk beeld van de factoren die de kosten beïnvloeden. Tot slot vind je hier ook handige tips om te besparen.

Wat kosten kunststof kozijnen?

De gemiddelde prijs van kunststof kozijnen varieert. Een vast raam van 150 bij 200 centimeter is al verkrijgbaar vanaf €235,- tot €365,-. Maar daar zitten nog geen montagekosten bij. Wil je liever een raamtype dat je wel kunt openen, kies dan voor een val- of draai-kiepraam. Een valraam van 150 x 120 centimeter kost gemiddeld €325,- tot €360,-. Een draai-kiepraam kun je op twee manieren openen. Een kozijn van 120 x 180 centimeter kost gemiddeld €365,- tot €385,-.

Als je de kunststof kozijnen laat plaatsen ligt de prijs hoger: de arbeidskosten zijn ook afhankelijk van het type raamkozijn. Over het algemeen kost het meer om draai-kiepramen te plaatsen dan om vaste raamkozijnen te installeren.

Bespren op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kunststof kozijnen: kosten 2024

Type kozijn Gemiddelde prijs*
Vast raam  
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot € 100,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en HR++-glas, maar zonder montagekosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kunststof kozijnen prijzen?

Vind snel de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen prijs berekenen: hoe?

Om de prijs van kunststof kozijnen te berekenen wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. De afmetingen, het soort raamkozijn en het type beglazing heeft allemaal invloed op de prijs.

Hieronder lees je meer over deze factoren die de totale kosten beïnvloeden.

1. Afmetingen

Natuurlijk geldt: hoe groter het kozijn, des te hoger de kosten. Als je mazzel hebt dan is jouw kozijn een standaardafmeting. In dat geval hoeft deze niet op maat gemaakt te worden, en ben je dus goedkoper uit. Hoe groter je ramen, des te groter de kans dat het wel nodig is een kunststof kozijn op maat te laten maken.

Bij een vast raam van 30 x 30 centimeter beginnen de prijzen rond de €35,- tot €85,-. De prijzen van de kunststof kozijnen lopen op €325,- tot €365,- bij een afmeting van 150 x 200 centimeter.

Kunststof kozijnen prijzen

2. Type raam

Het type raam is ook een bepalende factor in het berekenen van de prijs. Over het algemeen zijn vaste raamkozijnen goedkoper.

Waarom?

Het bewegingsmechanisme van draaikiep- of valramen is duurder om te produceren, waardoor de materiaalkosten hoger liggen. Ook de montage is iets duurder, omdat de klus nu eenmaal meer complex is. Voor een vast raam van 1 m² betaal je gemiddeld €155,- tot €165,- terwijl de prijs voor een draaikiepraam van 1 m² eerder rond de €235,- tot €250,- ligt.

3. Beglazing

In nieuwe kunststof kozijnen wordt standaard HR++ beglazing geplaatst. Dit kost ongeveer €80,- per m² en met een isolatiewaarde van 1,2 W/m²K heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je liever een andere glassoort kiest.

Voor een betere isolatie (en een hogere besparing op je energiekosten) kies je voor HR+++ glas. Dit kost ongeveer €120,- per m² en heeft een isolatiewaarde van 0,9 W/m²K.

Heb je een beperkt budget?

Dan is het juist fijn om te kunnen kiezen voor HR+ of standaard HR-beglazing. HR-glas kost €70,- per m² en voor HR+-beglazing betaal je gemiddeld €75,- per m². Wel moet je dan iets inleveren op de isolatiewaarde.

Kosten glas kunststof kozijn

Type beglazing Prijs per m²* Isolatiewaarde
Dubbel glas €65,- 2,8 W/m²K
HR-glas €70,- 1,9 W/m²K
HR+-glas €75,- 1,6 W/m²K
HR++-glas €80,- 1,2 W/m²K
HR+++-glas €120,- 0,9 W/m²K

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar excl. montage. Vraag gratis offertes aan.

4. Arbeidskosten

De genoemde prijzen is nog exclusief de arbeidskosten. Houd er rekening mee dat de arbeidskosten rond de 55% van het totaalbedrag bepaalt. Voor het plaatsen van een kunststof kozijn van 1 m² inclusief montage betaal je gemiddeld €700,- tot €800,-.

Naast de montage betaal je ook voor eventuele voorrij- en afvoerkosten. Om hierop te besparen is het altijd aan te raden om een vakman in je eigen regio in te schakelen. Veel kozijnspecialisten laten de voorrijkosten binnen een bepaalde straal kilometers namelijk vervallen.

Beschik je zelf over een aanhangwagen of grote auto? Dan kun je ook overwegen om zelf het oude kozijn af te voeren. Bij veel gemeentes mag je dit gratis bij de vuilstort inleveren.

Kunststof kozijnen plaatsen: kosten

Soort kozijn Afmetingen Gemiddelde prijs*
Kunststof kozijn 1 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs incl. btw, montage en HR++-glas. Exacte montagekosten weten? Vraag gratis offertes aan!

5. Extra opties

Je kunt ervoor kiezen om je kunststof kozijnen uit te rusten met extra opties. Een ventilatierooster is eigenlijk onmisbaar bij een vast raam, zodat je toch nog voldoende kunt ventileren. Daarbij is een inzet hor juist heel fijn bij een valraam, zodat jij je raam open kunt zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat er insecten naar binnen vliegen.

Natuurlijk hebben deze extra opties invloed op de prijs. Voor een ventilatierooster van 60 centimeter breed betaal je gemiddeld €40,- tot €90,-. Wil je een hor laten plaatsen? Voor een insectenhor van 60 x 60 centimeter betaal je ongeveer €65,- tot €90,-.

Kosten extra opties

Optie Gemiddelde prijs*
Ventilatierooster 60 cm breed €40,- tot €90,-
Inzet hor 60 x 60 cm €65,- tot €90,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Goedkope kunststof kozijnen laten plaatsen?

Vergelijk de prijzen van verschillende kozijnspecialisten en bespaar!

Opbouw kunststof kozijnen kosten

De kosten van kunststof kozijnen zijn onder te verdelen in verschillende onderdelen. Ongeveer 40% gaat naar de materiaalkosten: dit zijn het kozijn zelf, de beglazing en eventuele extra opties. Daarna gaat er nog eens 40% van het totaalbedrag naar de montagekosten. Let op: deze verschillen wel per kozijnexpert.

Ongeveer 15% van het totaalbedrag wordt bepaald door de demontage van het oude kozijn en de afvoerkosten hiervan. De laatste 5% wordt opgemaakt door overige kosten. Hierbij kun je denken aan voorrijkosten.

prijsopbouw kunststof kozijnen

Voordelig kunststof kozijn? Handige bespaartips!

Zo bespaar jij op de prijzen van kunststof kozijnen:

  • Kies voor een vast raam, omdat deze goedkoper is. Wil je toch kunnen ventileren? Voeg dan een ventilatierooster toe.
  • Kies altijd voor een kozijnexpert in de buurt, om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
  • Voer zelf het puin af, zodat je geen afvoerkosten hoeft te betalen.
  • De prijs per m² van kunststof kozijnen is onder meer afhankelijk van de kleur die je kiest. Kies voor een goedkope kleur, zoals wit of antraciet.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere kozijnspecialisten om tot wel 40% op de kosten te besparen!

Welk btw-tarief geldt er: 9% of 21%?

Je betaalt over je nieuwe kunststof kozijnen het reguliere btw-tarief van 21%. Maar let op: kies je voor kozijnen met HR++-glas? In dat geval betaal je voor het plaatsen van de beglazing wel een verlaagd btw-tarief van slechts 9%! Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis in ieder geval 2 jaar oud is. Over de materiaalkosten betaal je dan wel weer het standaard btw-tarief van 21%.

Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Subsidie voor kunststof kozijnen?

Op dit moment is er helaas geen landelijke subsidie voor kunststof kozijnen. Wel zijn er subsidies voor het nemen van isolerende maatregelen, waaronder het plaatsen van isolerende beglazing. Je krijgt dan dus geen subsidie voor de kozijnen, maar wel voor de beglazing.

Waar vind ik meer informatie over de subsidie?

Op verbeterjehuis.nl staat alle informatie die je nodig hebt.

Soms is het mogelijk om een subsidie te ontvangen via regionale regelingen. Via de Energiesubsidiewijzer vind je alle regelingen.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken: waarop moet ik letten?

Ga jij offertes vergelijken om te besparen op de kosten?

Let dan op het volgende:

  • Is de totaalprijs een totaalprijs? Op sommige offertes staan extra stelposten of bijkomende kosten. Hierdoor is de prijs uiteindelijk hoger dan je misschien verwacht.
  • Welke materialen worden er gebruikt? Misschien lijkt de ene kunststof kozijnen specialist veel goedkoper dan een ander, maar gebruikt bij een goedkoper soort kunststof. Vraag jezelf af wat jij hierin belangrijk vindt.
  • Wat zijn de garantievoorwaarden? Neem altijd de garantievoorwaarden even door zodat je hiervan op de hoogte bent. Vraag jezelf af wat je fijn vindt, meer betalen voor een goede garantie of iets minder voor een slechtere garantie?

Kunststof kozijnen prijzen monteur

Besparen op kunststof kozijnen prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij ook kunststof kozijnen laten plaatsen tegen de laagste prijzen? Met de hulp van een vakman bij jou in de buurt ben je verzekerd van hoge service voor een scherpe prijs. Voorkom dat je te veel betaalt, en vergelijk gratis de prijzen van meerdere vakmannen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes, van maximaal 5 kozijnspecialisten in je eigen regio. Kies zelf gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod om tot wel 40% op de kunststof kozijnen kosten te besparen. Je hoeft je geen zorgen te maken, want deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken