Kunststof kozijnen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend
o

Kunststof kozijnen plaatsen

Nieuwe kunststof kozijnen plaatsen? Een goede keuze! Voor een perfecte en snelle montage, is het verstandig om een professional in te schakelen. Heb je hulp nodig bij het monteren van je nieuwe kozijnen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk prijsopgaven van maximaal 5 specialisten in je regio. Door de prijzen te vergelijken kies je zelf gemakkelijk voor de vakman met de beste prijs!

Je vindt op deze pagina meer informatie over het plaatsen van kunststof kozijnen. Je vindt hier onder andere een compleet stappenplan, waarmee jij zelf je nieuwe kozijn monteert. Heb je toch hulp nodig? Geen zorgen: je vindt hier ook informatie over de gemiddelde prijzen en je leest hoe je bespaart op de kostprijs.

Wat kost het plaatsen van kunststof kozijnen?

Wat kost het om kunststof kozijnen te plaatsen? Als je standaard kunststof kozijnen laat monteren, liggen de kosten rond de €700,- tot €800,-. Deze prijs is inclusief materiaal- en montagekosten. Maar let op: de prijs voor het plaatsen van bewegende kunststof kozijnen, zoals val- of draaikiepramen, liggen hoger dan het installeren van vaste ramen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de prijzen voor de montage verschillen, afhankelijk van de locatie. Het is vaak duurder om kunststof kozijnen te plaatsen op een eerste of tweede verdieping, dan op de begane grond.

In de prijstabel hieronder staan alle prijzen. Besparen? Vraag dan gratis offertes aan om te vergelijken.

Kunststof kozijnen plaatsen: prijzen 2024

Soort kozijn Afmetingen Gemiddelde prijs*
Kunststof kozijn 1 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs incl. btw, montage en HR++-glas. Exacte montagekosten weten? Vraag gratis offertes aan!

Dit zijn alleen de kosten voor het plaatsen van een kunststof kozijn. Uiteraard komen er ook nog kosten bij voor het kozijn en de beglazing. Op deze pagina lees je meer over de prijzen van kunststof kozijnen inclusief montage. Check ook of je in aanmerking komt voor een subsidie voor kunststof kozijnen, zo houd je de kosten zo laag mogelijk!

Kunststof kozijnen laten plaatsen: hoe lang duurt het?

Hoe lang het plaatsen van kunststof kozijnen duurt, is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen en het type kozijn.

Meestal kunnen er twee tot drie kozijnen per dag geplaatst worden. Voor een gehele woning moet je rekening houden met een montagetijd van een paar dagen tot een week. Alleen een boven- of benedenverdieping is meestal in twee à drie dagen klaar.

kunststof kozijn plaatsen

Kunststof kozijnen plaatsen: welke opties?

De montage van kunststof kozijnen wordt op verschillende manieren gedaan: met of zonder stelkozijn. Als je zelf twijfelt over de beste methode, dan is het slim om een kunststof kozijnen specialist in te schakelen. Hij geeft je een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Hieronder lees je meer over het plaatsen van kozijnen met of zonder stelkozijn. Ben jij direct op zoek naar een kozijnspecialist om je hierover te adviseren? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Met stelkozijn

Een stelkozijn is een houten of kunststof frame in je gevel. Deze wordt er tegenwoordig vaak al aangebracht bij de bouw van je woning. Een stelkozijn maakt het een stuk gemakkelijker om een kozijn te plaatsen. Heb je op dit moment nog geen stelkozijn en laat je de kunststof kozijnen vervangen, dan kun je overwegen alsnog een stelkozijn aan te brengen.

Monteren mét stelkozijn heeft belangrijke voordelen:

 • De montage van het kozijn is gemakkelijker en sneller.
 • De kans op scheuren in de binnenmuur is veel kleiner.
 • De afdichting van het kozijn is beter.
 • Stelkozijnen zorgen voor een betere isolatie en een hogere veiligheid.

Zonder stelkozijn

Is er geen stelkozijn, dan wordt het kozijn verankerd in de buitenmuur. Natuurlijk is dit mogelijk, maar je moet wel onthouden dat het boren een stuk lomper is, waardoor de kans op beschadigingen groter is. Een voordeel van monteren zonder stelkozijn is weer dat de kosten een stuk lager liggen.

Kozijnen zonder stelkozijn noemen we ook wel ‘stompe kozijnen’. De meeste kozijnspecialisten zullen je aanraden om wel een stelkozijn te plaatsen, omdat dit een positief effect heeft op de levensduur.

Zelf kunststof kozijnen monteren of uitbesteden?

We raden je aan je kunststof kozijnen te laten plaatsen door een kozijnspecialist. Een vakman heeft namelijk een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat je verzekerd bent van een goede montage. Hierdoor profiteer je ook van een optimale isolatie en de hoogst mogelijke inbraakveiligheid.

Maar er zitten nog meer voordelen aan het inhuren van een vakman!

Veel kozijnspecialisten bieden namelijk ook een goede garantie aan op materiaal en montage. Zou je de kozijnen zelf monteren dan vervalt de garantie op het materiaal vaak ook. Het is dus slim om de garantiewaarden door te nemen voordat je zelf enthousiast aan de slag gaat. Tot slot bespaart het inschakelen van een vakman jou natuurlijk waardevolle tijd en energie die je aan leukere zaken kunt besteden.

Kunststof kozijnen plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen zelf plaatsen: hoe moet dit?

Vind je het plaatsen van kunststof kozijnen een leuke uitdaging en ga je liever zelf aan de slag? Hieronder geven we je een compleet stappenplan, zodat je weet waar je moet beginnen. Je vindt hier een lijst met benodigdheden en krijgt bovendien handige tips.

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen zorgen: een kozijnenspecialist in jouw regio helpt je graag met het monteren van de kozijnen. Vraag snel gratis offertes aan zodat je kunst kiezen voor de vakman met de scherpste prijs.

Wat heb ik nodig?

Als je zelf aan de slag gaat is een goede voorbereiding belangrijk. Zorg dat je beschikt over de juiste materialen en dat deze van goede kwaliteit zijn: hiermee voorkom je daadwerkelijke beschadigingen aan de muur of aan het kozijn.

Je hebt nodig:

 • Een reciprozaag of gewone zaag
 • Een (scherp) mes
 • Een hamer, beitel en een koevoet
 • Tape
 • Een rolmaat
 • PUR-schuim en kit

kunsstof kozijn plaatsen

Stappenplan kunststof kozijnen monteren

Benieuwd hoe het monteren van de kunststof kozijnen verloopt? Hieronder vind je een handig stappenplan.

De vakman zal eerst beginnen om alles te controleren en klaar te leggen. Eventuele zonwering moet van tevoren verwijderd worden en er moet daarnaast genoeg ruimte zijn voor trappen en eventueel steigers.

Stap 1. Oude kozijnen demonteren

De eerste stap is uiteraard het demonteren van het oude kozijn. Hiervoor verwijdert de specialist eerst de bewegende delen van het kozijn. Daarna wordt de beglazing eruit gehaald.

De vakman begint dan met het demonteren van de oude kozijnen. Hiervoor is het soms nodig om de stijlen in tweeën te zagen. Alle profielen worden verwijderd en daarna worden de oude buitenstijlen met een koevoet of ander gereedschap eraf gehaald. Dit moet zo voorzichtig mogelijk, om het metselwerk niet te beschadigen.

Stap 2. Alles nameten en voorbereiding

Na de demontage is het tijd om de nieuwe kozijnen erin te zetten. De vakman zal hiervoor eerst alles nogmaals nameten, zodat hij zeker weet dat alle afmetingen kloppen.

Ook maakt de vakman de muur klaar voor de montage. Wanneer er stelkozijnen gebruikt worden, plaatst hij die eerst in de spouw. Hiervoor gebruikt hij vaak speciale slagpluggen om de stelkozijnen goed te verankeren in de muur. De ruimte tussen de muur en het stelkozijn wordt goed afgedicht met kit, zodat tocht voorkomen wordt. Dit is ook erg belangrijk voor een goede isolatie.

Stap 3. Montage kunststof kozijn

De volgende stap is de montage van het kunststof kozijn. Dit gebeurt nog zonder de beglazing erin, zodat het kozijn goed vastgezet kan worden.

De vakman zet het kozijn zowel links als rechts op drie verschillende punten vast. Bij kozijnen die breder zijn dan 1,5 meter wordt er ook vaak voor gekozen om de boven en de onderkant vast te zetten in de muur of in het stelkozijn. Vervolgens wordt er pur gebruikt om de binnenkant van het kozijn te dichten. Na het uitharden wordt de pur recht afgesneden voor een mooie afwerking.

Er hoeft verder niets gedaan te worden aan de buitenkant van het kozijn, maar aan de binnenkant worden er nog kantlatten geplaatst.

Kunststof kozijnen laten plaatsen ?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkope kozijnenspecialist bij jou in de buurt!

Stap 4. Plaatsen beglazing

Nu het kozijn gemonteerd is volgt het plaatsen van de beglazing. De kozijnenspecialist klikt het glas in het kozijn.

Let op: op het glas zit altijd een sticker. De kan met een sticker wordt aan de buitenkant geplaatst, zo weet je altijd zeker dat het glas correct in het kozijn zit.

Vervolgens plaatst de vakman steunblokjes in de sponning van het kozijn en tilt hier de glasplaat in. Vaak wordt dit met z’n tweeën gedaan, omdat het glas erg zwaar kan zijn. Daarna plaatst hij de glaslatten en wordt alles netjes afgekit.

Stap 5. Afstellen kozijnen

Tot slot volgt het afstellen van het kozijn. Dit zorgt ervoor dat de bewegende delen soepel openen en sluiten, en voorkomt dus slijtage.

Het afstellen van de kozijnen wordt gedaan met een stelschroef en een imbus.

Montage kunststof kozijn: waarop letten?

Ga jij je kunststof kozijnen zelf plaatsen? Hieronder geven we je nog een paar laatste tips om tijdens de montage op te letten.

 • Luchtdicht: voor een goede isolatie is het belangrijk dat je kunststof kozijn helemaal luchtdicht is. Houd daar bij het monteren dus rekening mee: kit alles netjes af en gebruik pur om de binnenkant af te dichten.
 • Inmeten: voor je de kozijnen bestelt is het heel belangrijk om ze juist in te meten. Wil je voorkomen dat hier fouten gemaakt worden, laat ze dan inmeten door een vakman! Voor je het oude kozijn verwijdert raden we je aan om het nieuwe kozijn nogmaals na te meten. Je zult niet de eerste zijn die er na het verwijderen achter komt dat het nieuwe kozijn toch net niet past.
 • Zorg voor hulp: hoe groter het kozijn, hoe lastiger om deze zelf te installeren. Twee paar ogen zien altijd meer dan één en het is een stuk gemakkelijker om de zware beglazing met twee personen in het kozijn te tillen.

kunststof kozijnen plaatsten monteur

Kunststof kozijnen plaatsen? Bespaar op de kosten!

Zie je het niet zitten om zelf je kunststof kozijnen te plaatsen? Twijfel dan niet om de hulp van een vakman in te schakelen. Je kozijn is snel en vakkundig geplaatst en je profiteert van een uitstekende isolatie en een hoge inbraakveiligheid. Zoek je een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in je regio. Kies zelf voor de kozijnexpert met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen: dat wil jij toch ook? De offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend, zodat je nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken