Kunststof kozijnen specialist nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Kunststof kozijnen specialist: 6 tips voor het kiezen van een vakman!

Nieuwe kunststof kozijnen laat je het beste plaatsen door een ervaren specialist! Met behulp van een vakman bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie. Bovendien weet je zeker dat het kozijn goed is gemonteerd, en zo voorkom je slijtage, profiteer je van een uitstekende isolatie én ben je verzekerd van de beste veiligheid! Nog op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende vakmannen in jouw buurt. Vergelijk de prijzen en kies zelf het beste aanbod!

Op deze pagina helpen we je met het kiezen van de beste specialist op het gebied van kunststof kozijnen. We geven belangrijke tips en aandachtspunten om op te letten bij het kiezen van een bedrijf: zo weet je zeker dat jij kiest voor een ervaren vakman die het beste bij je past!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kunststof kozijnen specialist?

Je kiest niet iedere dag een bedrijf voor het installeren van nieuwe kozijnen, dus het is misschien even zoeken naar de beste vakman. Hieronder geven we je daarom 6 belangrijke tips, zodat jij weet waar je op moet letten bij het kiezen van een specialist. Let bijvoorbeeld op locatie, de prijzen van kunststof kozijnen en ook verschillende keurmerken zodat je verzekerd bent van kwaliteit!

Heb jij nog hulp nodig met het vinden van de juiste vakman? Vergelijk dan gratis offertes!

kunststof kozijnen specialist

1. Locatie

Allereerst is het belangrijk om te letten op locatie. We raden altijd aan om te kiezen voor een expert in je eigen omgeving.

Waarom?

De meeste kunststof kozijnen specialisten berekenen voorrijkosten. Deze zijn hoger, naarmate de afstand tussen het bedrijf en je woning groter is. Als je kiest voor een vakman in je eigen stad of provincie houd je de voorrijkosten dus zo laag mogelijk. Een mooie manier om toch te besparen op de kosten!

Een bijkomend voordeel is dat veel mensen in je omgeving misschien al ervaring hebben met een lokale specialist. Zo kun je goed rondvragen om een paar aanbevelingen of referenties en weet je precies wat je te wachten staat!

Ben jij nog op zoek naar een expert op het gebied van kunststof kozijnen voor een persoonlijk advies én een professionele montage? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

2. Groot kozijnenbedrijf of zzp’er?

Een vraag die jij jezelf moet stellen, is of je liever een groot bedrijf inschakelt of een zzp’er? Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Een zzp’er heeft een persoonlijke aanpak en is doorgaans wat goedkoper. Wel kan het voorkomen dat je iets langer moet wachten op je nieuwe kozijnen: een zzp’er werkt alleen en als hij al een lange lijst met klanten heeft moet je soms even geduld hebben.

Een groot kozijnenbedrijf heeft een snelle en professionele aanpak. De kosten liggen wat hoger maar je kozijnen worden wel snel geplaatst.

Of een groot bedrijf of een zzp’er beter bij je past, is helemaal jouw persoonlijke keuze. Maar het is wel slim om hier alvast over na te denken!

3. Keurmerken

Wil je zeker weten dat je kwalitatieve kunststof kozijnen laat plaatsen, let dan op keurmerken! Deze geven aan dat een product of vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Op het gebied van kunststof kozijnen zijn er een paar belangrijke keurmerken om rekening mee te houden:

  • VKG-keurmerk: VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementen en levert uitstekende kunststof kozijnen. Bovendien kan dit keurmerk je helpen als de specialist ineens failliet gaat en je al een aanbetaling hebt gedaan! Zo weet je zeker dat jij in geval van een faillissement je geld terugkrijgt.
  • KOMO-keurmerk: dit keurmerk geeft aan dat je nieuwe kunststof kozijnen zijn getest en voldoen aan de Europese wettelijke regelgeving. Je weet dus zeker dat je te maken hebt met kwaliteit.
  • SKG-keurmerk: met dit keurmerk weet je zeker dat het hang- en sluitwerk getest is op duurzaamheid en sterkte. Dit keurmerk geeft een aantal sterren aan de veiligheid van het hang- en sluitwerk, dit moet minimaal voldoen aan 2 of 3 sterren.

Kunststof kozijnen specialist inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en vind snel de beste vakman!

Gratis offertes vergelijken

4. Referenties en aanbevelingen

Wil je verzekerd zijn van de beste kunststof kozijnen specialist dan is het altijd belangrijk om te vragen naar aanbevelingen en referenties. Je kunt dit in je eigen omgeving vragen: misschien hebben vrienden, buren of familie onlangs ook kunststof kozijnen laten plaatsen en hebben zij ervaring met de vakman in kwestie.

Is dat niet het geval, dan kun je online natuurlijk ook vaak referenties terugvinden. Houd er dan wel rekening mee dat online referenties vaker negatief zijn dan positief: mensen klagen wel graag online, maar laten geen referentie achter als zij gewoon tevreden zijn. Let eens op hoe de vakman reageert op negatieve reacties of klachten. Zo weet je direct hoe de specialist omgaat met zijn klanten!

5. Welk merk kunststof kozijnen?

Er zijn heel veel verschillende merken om uit te kiezen. Het is wel goed om te weten dat niet elke specialist werkt met elk merk kozijnen. Heb je dus je zinnen gezet op een kunststof kozijn van Schüco, zoek dan ook een specialist die werkt met dit merk!

Heb je geen voorkeur voor een merk?

Geen zorgen: de vakman zal je verschillende merken aanraden. Bovendien werkt een specialist alleen met kunststof kozijnen merken waar hij goede ervaringen mee heeft, dus je bent altijd verzekerd van uitstekende kwaliteit!

6. Prijsopbouw

Natuurlijk is het altijd belangrijk om te kijken naar de prijzen van de kunststof kozijnen. Hoe is de offerte opgebouwd en welke factoren spelen een rol? De prijzen kunnen per kunststof kozijnen specialist verschillen, omdat elke vakman een eigen tarief hanteert. Dus waar sommige zzp’ers juist een uurtarief rekenen zullen andere vakmannen gaan voor een totaalprijs!

Kijk goed naar de totaalprijs en de kosten die hierbij inbegrepen zijn. Is dit inclusief of exclusief montage? Moet je hier nog materiaalkosten bijrekenen of juist niet meer? Gaat het om dure kozijnen van een A-merk of juist een merkloos kunststof kozijn voor een lagere prijs? Alleen dan kun je de prijzen van verschillende vaklui écht goed met elkaar vergelijken. Doe dit gemakkelijk met onze offerteservice: vraag snel gratis offertes aan!

kunststof kozijnen specialist kiezen

Voordelen van een kunststof kozijnen specialist

Twijfel je nog over het inschakelen van een vakman? Een kunststof kozijnen specialist heeft zoveel voordelen:

  • Je kozijnen zijn snel en vakkundig geplaatst.
  • Je bespaart jezelf zo waardevolle energie.
  • De kozijnen zijn goed gemonteerd, dus je profiteert van de hoogste isolatie en veiligheid.
  • Een goede montage voorkomt slijtage aan de scharnieren.
  • Een vakman geeft je altijd een persoonlijk advies.
  • Je krijgt garantie op het geleverde werk en materiaal!

Kunststof kozijnen specialist inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Ben je nog op zoek naar een kunststof kozijnen specialist om jou te helpen met het installeren van je nieuwe raamkozijnen? Maak gratis gebruik van onze offerteservice. Wij helpen je met het vinden van de beste vakman!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk nu op prijs en aanbod en kies zo de vakman die het beste bij je past. Wie dat is bepaal jij helemaal zelf. Je voordeel loopt op tot wel 40% op de totaalprijs, dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken