Kunststof kozijnen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Subsidie kunststof kozijnen

Met een goede subsidie zijn kunststof kozijnen nog aantrekkelijker. Hiermee houd je de kosten laag en de terugverdientijd kort! Er zijn verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een mooie subsidie, zoals de ISDE of gemeentelijke subsidies! Nog op zoek naar een specialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van kunststof kozijnen experts in je regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%

Op deze pagina krijg je meer informatie over de verschillende subsidies voor het plaatsen van kunststof kozijnen. Hiermee houd je de kosten zo laag mogelijk en is de terugverdientijd nog een stuk sneller! Ook leggen we uit hoe je deze subsidies aan moet vragen.

kunststof kozijnen subsidie

Welke subsidies zijn er?

Er zijn een aantal verschillende subsidies voor kunststof kozijnen. Vanuit de overheid is er één landelijke subsidie: de ISDE. Hiermee kun je €53,- tot €150,- per geïsoleerde meter terugkrijgen. Wel is het dan noodzakelijk dat je kiest voor kunststof kozijnen met HR++ beglazing én daarnaast investeert in nog een andere energiebesparende maatregel.

Kom je hier niet voor in aanmerking, dan kun je ook gebruik maken van de energiebespaarlening. Dit is een lening tegen een gunstige rente, waarmee je geld kunt lenen om toch je huis te verduurzamen.

Daarnaast zijn er nog provinciale en gemeentelijke subsidies. Zo zijn er in het noorden van het land subsidies voor slachtoffers van aardbevingsschade die oplopen tot maar liefst €10.000,-! In deze tabel vind je een overzicht van de meest voorkomende subsidies voor kunststof kozijnen.

Lees hier meer over de prijzen van kunststof kozijnen: zo weet je direct hoeveel je zelf nog moet betalen!

Kunststof kozijnen: subsidie 2024

Subsidie Bedrag Voorwaarden
ISDE €53,- tot €150,- Alleen bij de plaatsing van kunststof kozijnen met HR++ of HR++ glas. Minimaal 8 m² aan geïsoleerd oppervlak en minimaal één andere energiebesparende investering uitvoeren
Energiebespaarlening Gunstige rente van 2,5% tot 3% op een lening voor het bezuinigen van je huis Vervroegd aflossen mogelijk. Minimale lening van €1.000,- tot maximaal €65.000,-. Alleen mogelijk als de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning
Subsidie verduurzaming en verbetering Groningen Tot €7.000,- of €10.000,- Alleen voor slachtoffers van aardbevingsschade. Zij krijgen een subsidie om hun woning te verduurzamen en te verbeteren
Subsidie Waardevermeerdering (SNN) Tot €4.000,- Alleen voor woningeigenaren met erkende aarbevingsschade aan hun huis. Voor de verduurzaming van hun huis

In aanmerking komen voor een subsidie op kunststof kozijnen?

Vind snel een expert in jouw regio en bespaar bovendien tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

1. ISDE

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Dit is een subsidie voor verschillende verduurzamende maatregelen, waaronder het beter isoleren van je huis. Kunststof kozijnen komen hiervoor alleen in aanmerking als je de kozijnen laat plaatsen met HR++ glas of HR+++ glas.

Het bedrag van de ISDE is €53,- per geïsoleerde vierkante meter als je kiest voor HR++ glas, en €150,- per geïsoleerde vierkante meter als je kiest voor HR+++ beglazing.

Je krijgt de subsidie pas als de kozijnen geplaatst en betaald zijn, houd daar dus rekening mee! Je moet eerst zelf de werkzaamheden betalen.

Wat zijn de voorwaarden?

Natuurlijk zitten er ook voorwaarden aan deze subsidie. Zo moet je minimaal 8 m² aan geïsoleerd raam plaatsen en wordt de subsidie berekend over maximaal 45 m². Dit betekent een minimale subsidie van €424,- tot €1.200,- tot maximaal €2.385,- tot €6.750,-.

Voor HR++ geldt de voorwaarde dat het een minimale U-waarde heeft van 1,2 W/m²K en voor HR+++ is dit een minimale U-waarde van 0,7 W/m²K. Meer over de ISDE en de voorwaarden lees je op rvo.nl

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de ISDE als je naast kunststof kozijnen met isolatieglas ook investeert in één andere maatregel. Bijvoorbeeld een andere isolatiemethode of het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler.

 

2. Energiebespaarlening

Kom je niet in aanmerking voor een premie of heb je op dit moment niet genoeg spaargeld om de kozijnen te vervangen? Dan komt de energiebespaarlening misschien van pas. Dit is een lening tegen een erg gunstige rente van 2,5% tot 3,2%. Je kunt €1.000,- tot €65.000,- lenen voor het verduurzamen van je huis, hieronder valt ook het plaatsen van kunststof kozijnen en isolatieglas!

Je betaalt de energiebespaarlening op je eigen tempo weer af met maandelijkse termijnen. Heb je een financiële meevaller, dan kun je zonder extra kosten vervroegd aflossen!

Wil jij snel een kunststof kozijnen expert inschakelen en besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Wat zijn de voorwaarden?

Ook aan de energiebespaarlening zitten belangrijke voorwaarden. Je kan deze alleen aanvragen als je de eigenaar en de bewoner bent van een bestaande woning, dus geen nieuwbouwwoning! Het gaat om een maandannuïteitenlening: dit houdt in dat je elke maand aflossing en rente betaalt. Hierdoor verandert de samenstelling van het maandbedrag elke maand: in het begin betaal je met name de rente en naarmate je meer betaalt, betaal je steeds minder rente en steeds meer aflossing. Je hebt zelf de keuze tussen een looptijd van 7, 10 of 15 jaar.

Je mag de lening alleen gebruiken voor verduurzamende maatregelen, uitgevoerd door een specialist. Je kan met de lening dus niet zelf kunststof kozijnen kopen en installeren!

Meer weten over de voorwaarden en de energiebespaarlening? Lees dan verder op warmtefonds.nl.

subsidie voor kunststof kozijnen

3. Gemeentelijke en provinciale subsidies voor kunststof kozijnen

Het kan voorkomen dat je provincie of gemeente een subsidie voor kunststof kozijnen aanbiedt! Dit verschilt per gemeente en kun je controleren via de energiesubsidiewijzer op verbeterjehuis.nl. De voorwaarden en bedragen hiervan verschillen uiteraard per locatie.

Subsidie voor slachtoffers van aardbevingsschade

Op dit moment zijn er verschillende subsidies voor mensen in de noordelijke provincies die slachtoffer zijn van de aardbevingsschade. Zij krijgen een subsidie van €4.000,-, €7.000,- of €10.000,- om hun huis te verduurzamen en te versterken. Deze subsidie is ook in te zetten voor het plaatsen van kunststof kozijnen en isolatieglas! Deze subsidie is echt alleen aan te vragen als jij kunt aantonen dat je huis aardbevingsschade heeft.

Subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen: hoe werkt dat?

Het aanvragen van de subsidie op kunststof kozijnen gebeurt meestal online. De ISDE bijvoorbeeld, kun je aanvragen met je DigiD! Ga je de aanvraag doen? Zorg dan dat je de juiste materialen klaar hebt liggen.

Je hebt nodig:

  • Een DigiD account en inlogcode
  • Digitale foto’s, scans of schermprints van alle maatregelen
  • Factuur en betaalbewijzen voor de werkzaamheden
  • Omschrijving van de gebruikte producten
  • Het adres van de woningeigenaar en de uitvoerder van de isolatiewerken.
  • Het betaalde bedrag en de datum van de betaling.
  • De meldcode van de maatregelen
  • De netto oppervlakte van het kozijn en de beglazing
  • De diktes, isolatiewaarden inclusief de u-waarde van de ramen
  • Het merk, type en frame van het kozijn

Besparen op kunststof kozijnen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij binnenkort ook kunststof kozijnen laten plaatsen om je isolatie te verbeteren? Goed idee! Met de hulp van een expert weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat de kozijnen correct gemonteerd worden. Dit voorkomt slijtage en zorgt voor een zo’n lang mogelijke levensduur. Nog op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna tot 5 offertes van kunststof kozijn experts in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt hiermee op tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is bovendien gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken