Vind de beste kozijnen experts in Nuenen

Kom gemakkelijk en snel in contact met kunststof kozijnen monteurs uit Nuenen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Wat is je klus?

Kunststof kozijnen leveranciers Nuenen

Top 10 kunststof kozijnen leveranciers in Nuenen

Compleet overzicht van alle kunststof kozijnen leveranciers in Nuenen

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Nuenen zijn 10 kunststof kozijnen leveranciers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle kunststof kozijnen experts bij jou in de buurt. Iedere leverancier in deze gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Nuenen is een plaats in de provincie Noord-Brabant en telt 22860 inwoners, bestaande uit 11270 mannen en 11590 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. In totaal heeft Nuenen 9753 huishoudens. Per 975 huishoudens is er 1 kunststof kozijnen leverancier beschikbaar.

Kunststof kozijnen Nuenen nodig?

Een kunststof kozijnen leverancier is je van dienst bij het plaatsen van nieuwe kunststof deuren, kozijnen en schuifpuien, of het vervangen of repareren van bestaande kozijnen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Betaal niet teveel, vergelijk diverse offertes!

Overzicht van de top 10 kunststof kozijnen leveranciers in Nuenen

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?


kunststof kozijnen Nuenen

Kunststof kozijnen Nuenen

Het plaatsen van kunststof kozijnen in je woning in Nuenen heeft een aantal voordelen. De isolatiewaarde van een kozijn van kunststof is zeer goed, vooral als je ook isolerende beglazing laat plaatsen. Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm, hoef je het niet om de paar jaar te schilderen en zijn er allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Wat denk je bijvoorbeeld van modern effen wit of antraciet of een structuurfolie met een houtlook?

Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij leveranciers van kunststof kozijnen in Nuenen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden, de voordelen van kunststof en hoe een specialist een raamkozijn plaatst. Daarnaast geven we je meer informatie over de gemiddelde prijzen. Lees snel verder als je wilt weten hoe je bespaart op de kosten!

Onze werkwijze: de voordelen

Door offertes met scherpe prijzen te vergelijken bespaar je aanzienlijk op de kosten. De besparing loopt op tot wel 40%! Elke specialist hanteert zijn eigen prijzen en alleen door het vergelijken van prijsoffertes weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Door het offerteformulier in te vullen ontvang je snel meerdere offertes met scherpe prijzen. Geheel gratis en vrijblijvend!

Wat zijn de voordelen van onze werkwijze?

 • Je ontvangt spoedig een aantal gratis offertes van specialisten uit de regio.
 • Door te vergelijken kies je eenvoudig de beste specialist uit Nuenen voor de beste prijs.
 • Je bespaart tot wel 40% op het plaatsen van nieuwe raamkozijnen!

Waarom kunststof kozijnen?

Het plaatsen van kunststof kozijnen in nieuwbouw of een bestaande woning heeft meerdere voordelen. Kunststof vereist bijvoorbeeld weinig onderhoud, is kleurvast en verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Bijvoorbeeld een design met houtstructuur. Deze houtlook is niet van echt hout te onderscheiden.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het materiaal:

 • Kunststof is onderhoudsarm.
 • Je hebt de keuze uit vele kleuren en stijlen.
 • Het is milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.
 • Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar.

Kunststof kozijnen in Nuenen?

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de kosten.
Vergelijk nu gratis offertes

Soorten kunststof kozijnen

Je hebt de keuze uit allerlei soorten raamkozijnen wanneer je je oude kozijnen laat vervangen of raamkozijnen in nieuwbouw laat plaatsen. Een valraam is bijvoorbeeld geschikt voor het ventileren van een badkamer. Het is niet nodig om hier en groot opendraaiend raam te plaatsen, maar je wilt natuurlijk een vochtige ruimte wel goed blijven ventileren. Draaikiepramen zijn zeer populair in Nuenen en daarnaast zijn vaste ramen natuurlijk ook een optie. Lees verder om meer te weten te komen over de kozijnsoorten.

Vast kozijn

Een raam dat niet geopend kan worden, noemen we een vast kozijn of vast raam. Vaste ramen zien we voornamelijk terug in de gevel van woningen in Nuenen. Voordeel van een vast raam is dat ze het goedkoopste zijn. Omdat het belangrijk is om je woning goed te blijven ventileren, is het verstandig om ventilatieroosters aan te brengen.

De gemiddelde prijs voor een raam van 100 bij 100 centimeter is €155,- tot €165,-.

Valraam

Een andere naam voor dit raamtype is een kiepraam. Om dit raamtype te openen kiep je het raam een stukje naar binnen open. Specialisten plaatsen een valraam voornamelijk in badkamers en toiletten, want ze zijn zeer geschikt voor het ventileren van ruimtes. Er is speciaal valraambeslag, bijvoorbeeld een valijzer en raamknip. Het valijzer houdt het raam open en met een raamknip sluit je het raam veilig af.

Voor dit raamtype met een afmeting van 50 bij 30 centimeter betaal je ongeveer €100,- tot €160,-.

kunststof raamkozijn Nuenen

Draaikiepraam

Een draaikiepraam heeft twee assen en open je daarom op twee verschillende manieren. Een dergelijk raam open je namelijk door hem een stukje te kiepen of helemaal open te draaien. Met een speciale raamkruk wissel je tussen de twee standen. De kiepstand is ideaal om je woning in Nuenen te ventileren, ook wanneer het buiten regent.

Voor een raam van 60 bij 60 centimeter moet je denken aan een investering van €165,- tot €220,-.

Deurkozijn of raamkozijn?

Kunststof raamkozijnen zijn zeer bekend in Nuenen, maar wat men niet altijd weet is dat het ook mogelijk is om een deurkozijn van dit materiaal te plaatsen. Door zowel de kozijnen van je ramen als van je deuren te vervangen, zorg je ervoor dat alles mooi bij elkaar past.

Een deurkozijn van kunststof is zowel mogelijk voor een binnendeur als voor een buitendeur. Voor een buitendeur moet een deurkozijn voldoen aan de eisen wat betreft een hoge isolatiewaarde en veiligheid.

Wat kosten kunststof kozijnen?

De kosten voor een nieuw kozijn zijn afhankelijk van meerdere factoren. Hierover lees je nog meer deze pagina. Voor een vast raam van 60 bij 60 centimeter betaal je ongeveer €95,- tot € 100,-, dit is inclusief btw en isolatieglas. De kosten voor het monteren komen hier nog overheen.

Een draaikiepraam met dezelfde afmetingen is iets duurder, namelijk €165,- tot €220,-, maar dit raam geeft je wel meer gebruiksgemak. Over het algemeen geldt dat hoe groter het raam is, hoe hoger de kosten zijn. Een vast raam is goedkoper, want hier zitten geen draaiende delen in. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen.

Op deze pagina vindt je alles over kunststof kozijnen prijzen!

Kunststof kozijnen prijzen

Type raam + afmeting in cm Prijs incl. btw en HR++ glas, excl. montage*
Vast raam  
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot € 100,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 120 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen. De kosten zijn inclusief btw en HR++glas, maar exclusief montage. Voor exacte prijzen vraag je gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijzen voor je nieuwe raam worden beïnvloed door een aantal factoren. De De prijzen van een nieuw raam zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren voor de prijs zijn de grootte van het raamoppervlak en het raamtype.

Een vast raam is goedkoper dan een kiepraam of draaikiepraam. Ook de beglazing waar je voor kiest, beïnvloedt de prijs. Isolatieglas heeft de hoogste prijzen, maar de investering verdien je weer terug doordat je bespaart op de energiekosten. Ook de stijl en gewenste afwerking van het kunststofkozijn is van invloed op de uiteindelijke prijs.

Folie met houtstructuur is duurder dan een effen witte of antraciet kleur. Bovendien moet je ook nog rekening houden met de arbeidskosten en eventuele voorrijkosten.

Monteur inschakelen voor het plaatsen van kunststof kozijnen?

Start nu je gratis aanvraag!

Montage

De prijzen in de prijstabel voor nieuwe raamkozijnen zijn zonder montage. De montagekosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het kozijn, of het nodig is dat er een stelkozijn wordt geplaatst en het verwijderen en afvoeren van het oude raam. Ook het raamtype is van invloed op het monteren. Het plaatsen van een vast raam is eenvoudiger dan een opendraaiend raam.

Soorten beglazing

Je hebt de keuze uit allerlei soorten beglazing. Tegenwoordig wordt er niet meer gekozen voor enkele beglazing, want dit isoleert slecht, tocht en je hebt last van condens aan de binnenzijde. Kies daarom minstens voor dubbel glas of isolatieglas.

Welk isolatieglas is het beste?

Isolatieglas, of hoogrendementsglas, heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Er zijn verschillende types, namelijk hr-glas, hr++ en zelfs hr+++. Alhoewel hr+++ het beste isoleert is dit glastype nog erg duur. De investering verdien je dus erg langzaam terug. Meestal kiest men voor hr++ vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Extra opties

Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Bijvoorbeeld structuurfolie voor een houtlook, het raambeslag, vliegenramen of een ventilatierooster. Met een ventilatierooster ventileer je je woning in Nuenen eenvoudig. Natuurlijke ventilatie is erg belangrijk voor frisse lucht en een goede luchtvochtigheid.

Ook het raambeslag is van invloed op de prijs. Voor een draaikiepraam heb je bijvoorbeeld een raamkruk nodig die het mogelijk maakt om te kiezen tussen de verschillende standen. Ander raambeslag zijn valijzers, scharnieren en raamuitzetters.

raamkozijn monteren Nuenen

Kunststof kozijnen plaatsen Nuenen

Voordat een vakman begint met het plaatsen meet hij het kozijn nog één keer op, zodat hij zeker weet dat het past. De vakman verwijdert eventuele draaiende delen en het glas en plaatst dan het kozijn. Hij zorgt ervoor dat alles waterpas staat en zet daarna de draaiende delen in. Om doorzakken te voorkomen, gebruikt de specialist vulplaatjes. Als laatste plaatst de specialist het glas in het raamkozijn.

Moet ik mijn oude kozijnen vervangen?

Verouderde kozijnen isoleren vaak niet goed. Hierdoor ben je meer kwijt aan energiekosten, en dat is natuurlijk zonde! Bovendien heb je minder onderhoud aan kunststof wanneer je je houten kozijnen laat vervangen. Niet meer om de paar jaar schilderen en geen last van houtrot of andere problemen. Voor het vervangen van raamkozijnen haalt de vakman uit Nuenen eerst het oude kozijn eruit. Hij zaagt de oude raamprofielen door en let hierbij goed op dat hij de muur niet beschadigt.

Kunststof kozijnen laten plaatsen?

Schakel een monteur uit Nuenen in door offertes aan te vragen!
Vraag nu gratis offertes aan

Afstellen van kunststof kozijnen

Afstellen is belangrijk voor vaste ramen, maar helemaal voor kozijnen met draaiende delen. Je wilt natuurlijk niet dat je het raam niet goed kunt openen doordat de scharnieren op de verkeerde manier zijn afgesteld. Het afstellen is een kwestie van proberen. De vakman draait aan de scharnieren en probeert steeds of het goed werkt.

Na de juiste afstelling smeert de vakman uit Nuenen de scharnieren en ander hang- en sluitwerk in met een smeermiddel. Hij gebruikt hiervoor een vetvrij smeermiddel. Dit zorgt ervoor dat het openen en sluiten nog soepeler gaat.

De afwerking

De vakman werkt de raamkozijnen na het monteren en afstellen netjes af. Zo zorgt hij ervoor dat alle naden en kieren dicht zijn, bijvoorbeeld met pur-schuim. Naden en kieren zorgen namelijk voor tocht en lekkages, want vocht kan binnendringen. Zonder de juiste afwerking behaal je niet het hoogst mogelijk rendement en bespaar je minder op de energiekosten!

De voordelen van kunststof kozijnen

In onderstaande video vertelt een expert over de voordelen van kunststof kozijnen.

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen

Vaak denkt men nog dat kunststof kozijnen niet goed isoleren. Dit is echter niet het geval! De nieuwste modellen hebben een uitstekende isolatiewaarde, soms zelfs beter dan massief hout. Een raamkozijn van kunststof heeft drie dichtingen. De eerste en tweede dichting houdt stof en kou tegen en zorgt ervoor dat vocht niet binnendringt. De derde dichting isoleert geluid.

De isolatiewaarde wordt aangegeven met een warmtecoëfficiënt, de U-waarde genaamd. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het materiaal isoleert. De isolatiewaarde van kunststof ligt tussen de 1,8 en de 1,4. Voor een optimale isolatie is het verstandig om hoogrendementsglas te plaatsen.

kunststof raamkozijnen Nuenen

Waar op letten bij het kopen van kunststof kozijnen?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kunststof kozijnen om je verouderde profielen mee te vervangen of voor nieuwbouw, kom je veel verschillende merken, formaten, kleuren en designs tegen. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw kunststof kozijn.

Dit zijn onze tips:

 • Bepaal van tevoren het budget en welke kleur of design je wilt.
 • Bedenk welke raamsoorten je nodig hebt en of een opendraaiend raam naar links of naar rechts open moet draaien.
 • Let op keurmerken en de isolatiewaarde van het materiaal.

Onderhoud kunststof raamkozijn

Het onderhoud van een kunststof raamkozijn bestaat uit het schoonmaken van de raamprofielen en het schoonmaken en insmeren van het raambeslag. In tegenstelling tot hout is het niet nodig om de kozijnen om de paar jaar te schilderen. Smeer het raambeslag in met een vetvrij smeermiddel. Vet trekt namelijk stof en ander vuil aan. Door de ramen af en toe te onderhouden zien ze er mooier uit en verleng je daarnaast de levensduur.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Eén van de redenen waarom men kiest voor het monteren van kozijnen van kunststof is dat ze weinig onderhoud vereisen. Voor het schoonmaken van de raamkozijnen heb je alleen een zachte doek en een sopje nodig. Gebruik voor hardnekkige vlekken een speciaal schoonmaakmiddel. Test het middel eerst even op een klein stukje om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor je raamkozijn.

Gebruik nooit schurende middelen voor het reinigen. Denk hierbij aan een schuursponsje. Dit laat namelijk hele kleine krasjes achter die je niet zomaar hersteld.

kunststof kozijnen prijzen Nuenen

Herstellen van kunststof kozijnen

Het is goed mogelijk om kleine beschadigingen te repareren. Dit vereist echter wel vakkennis en ervaring. Kleine beschadigingen zijn bijvoorbeeld een scheurtje in het kunststof of in de structuurfolie, blaasjes onder de folie en krassen of deuken. Grotere beschadigingen, zoals een verkleuring of een grote scheur, zijn lastiger te repareren. Vaak is het dan nodig om de gehele folie te vervangen.

Er zijn meerdere reparatiemethoden. De één is geschikt voor het herstellen van een kleine beschadiging en de andere voor grotere problemen. Een specialist gebruikt één van de volgende methodes:

 • Spotrepair: speciaal voor het herstellen van kleine beschadigingen en lelijke plekjes. Denk bijvoorbeeld aan een scheur tot een grootte van maximaal 5 centimeter. Op de beschadiging brengt een specialist pvc-hars of kunsthars aan. Deze hars heeft de kleur van het kozijn. Na het repareren brengt een vakman lak aan, zodat alles netjes wordt weggewerkt.
 • Saneren: reparatiemethode voor het repareren van een grotere beschadiging of vergeling van het materiaal. Bij deze methode wordt de gehele folie eraf gehaald door een vakman. Daarna brengt hij nieuwe structuurfolie aan met een lasser. Met een lakstift maakt de vakman alle naden onzichtbaar.

Keurmerken bij kunststof kozijnen

Bij het kopen van nieuwe kozijnen is het verstandig om te kijken naar keurmerken. Eén van de meest bekende keurmerken is het KOMO-keurmerk. Producten die voldoen aan strenge eisen van KOMO krijgen een speciaal certificaat. De producten worden onder andere getest op betrouwbaarheid, duurzaamheid en natuurlijk kwaliteit. Lees meer hierover op komo.nl. Er is ook een speciaal certificaat voor gekwalificeerde bedrijven.

Een bedrijf met het VKG-keurmerk heeft gediplomeerde monteurs in dienst en wordt onder andere getest op kwaliteit, montage en garantie. Kijk op vkgkeurmerk.nl voor meer informatie.

Wist je dat een inbreker binnen 30 seconden kan inbreken bij een slecht beveiligde woning?

Dit wil je natuurlijk vermijden! Daarom is er raambeslag met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Hang- en sluitwerk met het politiekeurmerk vermindert de kans op een geslaagde inbraak met maar liefst 90%. Op
op de website van het politiekeurmerk lees je hier meer over. Onder andere aan de eisen voor het hang- en sluitwerk.

Belangrijke merken van kunststof kozijnen

Er zijn vele merken die uitstekende goedkope kunststof kozijnen maken. Belisol staat bijvoorbeeld bekend om de hoge kwaliteit en Schüco heeft een zeer uitgebreid assortiment. Geen idee welk merk geschikt is voor je kozijnen? Een kozijnspecialist geeft je graag waardevol advies!

Een aantal bekende merken:

 • Belisol
 • Deceuninck
 • Schüco
 • Finastral
 • Veka

Benieuwd naar de kosten van kunststof kozijnen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!
Vergelijk nu gratis offertes

Is er subsidie mogelijk?

De regelgeving met betrekking tot subsidie is geregeld aan verandering onderhevig. Kijk voor de meest recente subsidieregeling op de website van het rvo.nl.

Zijn er geen subsidies op kunststof kozijnen meer voor particulieren?

Gelukkig wel! Alhoewel er geen landelijke subsidieregeling meer is, zijn er soms nog wel lokale of regionale subsidies waar je mogelijk recht op hebt. Via energiesubsidiewijzer.nl krijg je een handige lijst van alle subsidies of andere regelingen. Bijvoorbeeld over de Energiebespaarlening. Als particulier profiteer je altijd van het lage btw-tarief van 9%. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten. Lees hier meer over op belastingdienst.nl.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het is verstandig om het plaatsen van kunststof kozijnen uit te besteden aan een kozijnspecialist uit de omgeving van Nuenen. Het vereist namelijk vakkennis en ervaring. Wanneer kozijnen niet op de juiste manier gemonteerd worden, bestaat er een kans op vochtproblemen of zelfs lekkages. Daarnaast behaal je een minder hoog rendement wanneer je het zelf zou doen. Dat is natuurlijk zonde! Schakel daarom een specialist in.

Voordelen van het inschakelen van een kozijnen monteur in Nuenen

 • Je weet zeker dat het kozijn op de juiste manier gemonteerd, afgesteld en afgewerkt wordt.
 • Het plaatsen van een raamkozijn of deurkozijn verloopt sneller dan wanneer je het zelf zou doen door de ervaring van de kunststof kozijnen specialist uit Nuenen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap te kopen of een steiger te huren, de specialisten zorgen hiervoor.

kunststof kozijnen monteren Nuenen

Goedkope kunststof kozijnen aanschaffen? Vergelijk offertes!

Schakel een vakman in om je verouderde of beschadigde kozijnen te laten vervangen door goedkope kunststof kozijnen. Een kunststof raamkozijn of deurkozijn is namelijk onderhoudsarm, isoleert uitstekend en gaat daarnaast zeer lang mee. Wist je dat het materiaal 100% recyclebaar is? Daarom is het ook een milieubewuste keuze. Combineer een raamkozijn met hoogrendementsglas voor de hoogste besparing op de energiekosten. Zo verdien je de investering snel weer terug. Vul vandaag nog het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen met scherpe prijzen. Vergelijk, kies een specialist en bespaar!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gratis kunststof kozijnen offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag